Regisztrált tagok száma: 2.884, kapcsolatok: 492, függőben lévő kapcsolatok: 187

Süti receptek - Fórum

Fórum címe
Kategória
Indította
Utolsó beíró

Süti receptek (21 hozzászólás)

Étel-ital
Asztalos Péter
Asztalos Péter
Kipróbált sütemény receptek.

Hozzászólás írása

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned és VIP tagsággal kell rendelkezned!
VIP tagság az adatlapodon igényelhető.
Asztalos Péter 2014-02-23 09:05:22 | válaszolok | minden látszik
HERCEGNÕ KALÁCS

Nemcsak jól néz ki a szokatlan töltési mód miatt hanem full aromás a narancstól, a likõrtõl meg a rengeteg étcsokitól.

Hozzávalók: (22cm-es szögletes formához)

18 dkg vaj
15 dkg cukor
3 tojás
2 kisebb narancs lereszelt héja
2 csapott tk. sütõpor
18 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítõ
0,5 dl narancslé a két narancs levébõl
0,5 dl narancslikõr (vagy több narancslé és kevesebb vodka, esetleg konyak)
20 dkg bevonó étcsoki
5 dkg tejcsoki

Elkészítése:

A szobahõmérsékletû vajat és a cukrot habosra kevertem kézi mixerrel, egyenként hozzáadtam a tojásokat is, és belereszeltem a narancsok héját. Hozzászitáltam a sütõporral és az étkezési keményítõvel elkevert lisztet (szerintem a szitálást nem jó kihagyni, mert az is ad plusz levegõt a sütibe), és egy fakanállal egynemûvé kevertem a tésztát - sûrû, de ilyennek kell lennie.
A szögletes, magasfalú sütõformát (22 cm hosszú, 12 cm széles felül) kivajaztam és kiliszteztem, beleegyengettem a masszát, a sütõ alsó rácsán és 200 fokon 1 órát sütöttem, az utolsó 20 percben alufóliával takarva a tetején. 10 percig rácson a formában, azután abból kivéve hûtöttem ki.

A sütit hosszában hatfelé vágtam, meglocsolgattam a szeleteket a narancsos-likõrös keverékkel. A csokikat a mikróban - félpercenként átkeverve - 800 watton felolvasztottam, megkentem a hosszú sütiszeleteket, összeállítottam a kalácsot eredeti formájába és kívülrõl is bevontam a csokival. Ha megdermed a máz, már ehetõ is, de nem tesz rosszat neki kevés pihenés, mert úgy jól összeérik a narancs-likõr-csoki kombó - ekkor csomagoljuk alufóliába.