Regisztrált tagok száma: 2.906, kapcsolatok: 493, függőben lévő kapcsolatok: 188

Süti receptek - Fórum

Fórum címe
Kategória
Indította
Utolsó beíró

Süti receptek (21 hozzászólás)

Étel-ital
Asztalos Péter
Asztalos Péter
Kipróbált sütemény receptek.

Hozzászólás írása

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned és VIP tagsággal kell rendelkezned!
VIP tagság az adatlapodon igényelhető.
Asztalos Péter 2014-06-10 20:47:26 | válaszolok | minden látszik
ALMÁS SÜTI

Hozzávalók: (26 x 39 cm-es tepsihez)

Tésztához:

Kb. 1,5 kg alma (lehetőleg savanykás ízű legyen)
8 db tojás
18 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor

Krémhez:

15 dkg vaj
18 dkg porcukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)

Mázhoz:

5 evőkanál tej
20 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
10 dkg vaj
1 evőkanál rumaroma.
Vagy: 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, fél citrom leve. (lehet dupla adag is, ha vastagabb csoki réteget akarunk.)

Továbbá:

1 csomag négyszögletes keksz
Színes cukordísz.

Elkészítése:

Sütőpapírral bélelt tepsibe a hámozott, magozott, szeletelt almát szorosan egymás mellé fektetjük. Kikeverünk 8 tojássárgáját 18 dkg porcukorral, 3 evőkanál vízzel, hozzáadunk 20 dkg lisztet a sütőporral, és a tojásfehérjéből vert habot. Kétfelé vesszük a tésztaanyagot, az egyiket kakaóval színezzük. Először a sárga, majd a barna masszát ráöntjük az almára, és megsütjük. Előmelegített sütő, kb. 30 perc. (Tűpróba.)
Krémet készítünk: 15 dkg vajat habosra keverünk 18 dkg porcukorral. A vaníliás pudingot az előírás szerint felfőzzük fél liter tejben, kicsit lehűtjük, majd hozzákeverjük cukros vajhoz.
Máz:5 kanál tej és 20 dkg cukor keverékét kb. 5 percig főzzük gőz fölött. A tűzről levéve hozzáadunk 2 evőkanál átszitált kakaóport, és 10 dkg vajat, 1 evőkanál rumaromát. Jól elkeverjük, és gyorsan a sütire öntjük, elsimítjuk.
Egyszerűbben készíthető máz: 10 dkg étcsokit és 5 dkg vajat felolvasztunk fél citrom levével, és ezzel vonjuk be a süteményt. (Én ezt alkalmaztam most.)
Összeállítás:
A kihűlt süteményt ügyesen egy megfelelő méretű tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és az almás részre kenjük előbb a krémet, aztán a vékony szelet keksszel beborítjuk (ez adja a szeletek formáját). Végül a csokimázzal leöntjük, és színes cukordísszel megszórjuk. Másnapra puhul meg a keksz, ekkor lehet fogyasztani.