Asztalos Péter 2014-02-15 19:24:18 |
válaszolok |
minden látszikNARANCSOS PISKÓTA
Ebben a sütiben a legbonyolultabb a tepsiben való elsimítása, mert a tészta sûrû, de sütés után levegõs, a szimpla piskótához képest a vaj miatt az íze intenzívebb, a citrusoktól illatos és szaftos és cseppet sem édes, nyugodtan mehet a plusz máz a tetejére.
Hozzávalók: (20x30-as tepsihez, 24 szelet)
Tésztához:
17 dkg liszt
12 gr sütõpor
12 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
25 ml citromlé
25 ml narancslé
1 narancs lereszelt héja
1 citrom lereszelt héja
Mázhoz:
8 dkg porcukor
20 ml narancslé
fél narancs lereszelt héja
2 kocka étcsokoládé
Elkészítése:
- A sütõt 200 fokra elõmelegítjük, a lisztet és a sütõport átszitáljuk.
- A vajat kézi mixerrel pár perc alatt habosra keverjük, egyenként jól elkeverjük benne a tojásokat, majd sorban a többi hozzávalót, végül a sütõporral összeszitált lisztet.
- Sütõpapírral bélelt - vagy vajazott és kilisztezett - tepsiben elegyengetjük a sûrû tésztát, és a középsõ rácson 15-18 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna színû lesz.
- A mázhoz a porcukrot simára keverjük a narancslével, a langyos tészta felére rákenjük, megszórjuk a narancshéjjal. A csokit mikróban 800 watton egy picike csészében 3x10 mp. alatt felolvasztjuk, közben kevergetve, és becsíkozzuk vele a tészta másik felét.