Asztalos Péter 2014-03-16 21:17:20 |
válaszolok |
minden látszikTÚRÓKRÉMTORTA
Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
8 kanál cukor
8 kanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
5 dl tejszín
kb. 10-15 dkg porcukor
1 csomag habfixáló
1 kávéskanál zseléfix
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és azt is apránként beleforgatjuk a masszába. Sütõpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A krémhez a túrót áttörjük villával vagy krumplinyomóval, belekeverjük a vaníliás cukrot és 1/2 dl forró vízben feloldott zseléfixet. A tejszínt a porcukorral és a habfix-szel habbá verjük, a túróhoz adjuk, összekeverjük.
A piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, rátesszük a másik piskótalapot, a maradék túrókrémmel bevonjuk.