Asztalos Péter 2014-03-25 21:31:12 |
válaszolok |
minden látszikKRÉMES SZILVÁS KOCKA
Hozzávalók:
1,25 kg szilva
3 dkg Rama Vajas íz
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A piskótatésztához:
9 tojás
9 evőkanál kristálycukor
9 evőkanál finomliszt
1 kiskanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
25 dkg Rama Vajas íz
20 dkg porcukor
A tetejére:
6-8 dkg reszelt étcsokoládé
Elkészítése:
1. A szilvát megmossuk és félbevágva kimagozzuk. Egy nagy tepsibe sütőpapírt borítunk, a Ramával megkenjük, a zsemlemorzsával behintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük.
2. A hagyományos módon piskótatésztát készítünk, azaz a tojások sárgáját a fele cukorral habosra, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a cukros tojássárgával keverjük össze, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Kétharmadát egyenletesen a szilvára simítjuk. A többi piskótamasszát a kakaóporral megfestjük, a többi tésztára csurgatjuk és egy kicsit bele is keverjük, hogy szép cirmos legyen.
3. Közepesen forró sütőben (180 °C légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Ha kész, gyúrólapra borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk.
4. A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk, majd hűlni hagyjuk. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A már csak langyos pudingot apránként hozzáadjuk és ezt a krémet a szilvára simítjuk.
5. Megvárjuk amíg meghúz rajta, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.