Asztalos Péter 2014-04-05 12:32:22 |
válaszolok |
minden látszikKLASSZIKUS MÁGLYARAKÁS
Hozzávalók (6 adaghoz)
- 8 db kifli
- 4 közepes db alma (meghámozva)
- 6 dl tej
- 4 db tojás
- 15 dkg cukor
- 4 ek szilvalekvár (plusz kettő a fehérjébe)
- 1 ek fahéj
- 5 dkg vaj
- 1 db vanília (kikapart magja)
Elkészítése
1. Felkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk 6 dl tejjel, ha lehet, zsíros tejet vásároljunk, sokkal finomabb lesz vele.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliával eldolgozzuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját ráöntjük a kiflikre, alaposan összekeverjük velük.
3. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon párolni kezdjük pár percig. Meghintjük a fahéjjal és 2 ek cukorral.
4. Egy közepes jénait kivajazunk, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetesen pároltunk, majd a kifliadag másik fele. Megkenjük 3 ek lekvárral.
5. Húsz percig sütjük 180 fokon, majd kivesszük, megkenjük az előzetesen felvert, lekvárral elkevert tojásfehérjével, és pár percre visszatoljuk a sütőbe, barnulásig sütjük.