Asztalos Péter 2014-05-10 11:17:29 |
válaszolok |
minden látszikEPRES TIRAMISU
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
20 dkg 12 %-os sűrű tejföl
10 dkg porcukor
3 tojás
15 dkg babapiskóta
1,5 dl erős feketekávé
3 evőkanál rum
40 dkg eper (apróbb darabokra vágva)
kakaópor
Elkészítés:
A mascarponét a cukorral és a tejföllel elkeverjük, majd hozzákeverjük egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, finoman a krémbe forgatjuk, közben a rumot is hozzáadjuk.
A kávéban egy pillanatra megmártjuk a piskótákat, és egy nagyobb, 2,5 liter űrtartalmú tálba a krémmel és az eperrel rétegezzük úgy, hogy a tetejét krémmel fejezzük be (a darabolt epreket a piskótára szórjuk, és rá a krémet). Kakaóporral megszórva a hűtőben dermesztjük.
Tálalás előtt eperrel, citromfűlevéllel díszítjük.