Asztalos Péter 2014-09-06 18:48:13 |
válaszolok |
minden látszikCSOKIS-MEGGYES KOCKA
Hozzávalók / 6 adag
A krémhez:
3 tasak csokoládés pudingpor
9 dl tej
50 ml rumaroma
20 dkg tortabevonó
2 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg margarin
15 dkg cukor
A tetejére:
10 dkg tortabevonó
3 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk úgy, hogy mielőtt a tepsibe tesszük, megfelezzük, az egyik felébe belerakjuk a kakaóport, és vegyesen tesszük a tepsibe. Beledobáljuk a meggyet.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejet a pudinggal sűrűre főzzük, még forrón belekeverjük a 2 tábla csokit, a rumaromát, kakaóport.
A margarint kikeverjük a cukorral. Ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük.
A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a krémet.
Tetejét bevonjuk a tortabevonóval.
3-4 órára hűtőbe tesszük!
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés