Regisztrált tagok száma: 3.121, kapcsolatok: 497, függőben lévő kapcsolatok: 207

Animált .gif futása különbözõ böngészõkön - Fórum

Fórum címe
Kategória
Indította
Utolsó beíró

Animált .gif futása különbözõ böngészõkön (5 hozzászólás)

M-Fórum
Somogyi Sándor
Somogyi Sándor
Üdvözletem mindenkinek!
Tanulmányaim folytán eljutottam megint egy általam nem értett pontig. Próbaoldalamra felraktam a gyakorlásképpen tervezett weblapot. A fejléc egy photoshop-ban létrehozott animált gif kép, mozgó és feltûnõ feliratokkal. A problémám az lenne, hogy nekem IE 8 böngészõm van a gépen, ezen minden egyes oldal betöltõdéskor szépen lefut az animáció. De Firefox vagy Google Chrome-al csak az elsõ megjelenítéskor fut le a jelenet utána már hiába váltok a lapok között, mozdulatlan marad mint egy jpg kép.
Fent van a neten is (bár ez nem a reklám helye), de ha valaki tudna erre egy bevált módszert vagy kódsort megköszönném szépen. URL cím// somogyisandor.freeweb.hu
A tankönyveimben errenem találtam megoldást.

Elõre is köszönettel...

Hozzászólás írása

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned és VIP tagsággal kell rendelkezned!
VIP tagság az adatlapodon igényelhető.
Somogyi Sándor 2012-09-20 19:35:00 | előzmény | válaszolok | minden látszik
Válasz Asztalos Péter 2012-09-17 13:12:00 hozzászólására:
Azt hiszem,megtaláltam a megoldást és sikerült is megvalósítanom. A Phptoshop alap képmontázst megnyitottam flash-ben majd külön idõvonalakra ráírtam a mozgatandó szöveget és az action menüben lezártam egy - stop() - paranccsal. Ez a somogyisandor.freeweb.hu/kozerdeku fejléce. Az index.html-en az eredeti Photoshop-os fejléc van. Most minden oldalváltáskor az animáció egyszer lefut és megáll. A flash-ben létrehozott mozgást a weboldalba mentéskor a felnyíló ablakban is kivettem a pipát a biztonság kedvéért a loop (ismétlés) kockából, bár ez önmagában nem volt elég az animáció ismétlésének megállításához az elején.
Ennyi lenne tömören...